We zijn er nog steeds!

Vandaag werden we allemaal op tijd wakker, de een wat vroeger dan de ander door een klein misverstand met Kiev-tijd en ‘Europese’-tijd(Ik stond om zes uur al vrolijk te douchen in de volle overtuiging dat het zeven uur was). Daarna hebben we gezamenlijk ontbeten en zijn we met de hele groep richting een evangelische gemeente geweest in Beregowo. Dit was een hele belevenis en zeker niet zoals we een kerkdienst zijn gewend in de PKN Terneuzen. We werden hartelijk ontvangen in een soort schuilkelder. Het was feitelijk een grote woonkamer met geluidsinstallatie en een heuse liveband. De mensen waren erg enthousiast en beleefden hun geloof door te zingen en te dansen. Wij als stijve Nederlandse harken vielen op door onze mooie stap-tik-stap bewegingen en ons uit-de-maathandengeklap. Desalniettemin was het een hele beleving.
Hierna gingen wij terug naar de Ark om een lekker bord met pasta te verorberen. Na de lunch waren wij uitgenodigd om bij het zendingshuis te gaan kijken en de bakkerij. In het zendingshuis kregen wij van Peter, directeur van het zendingshuis, te horen dat het de laatste tijd niet zo soepel loopt met het uitdelen van hulpgoederen, wat natuurlijk voor tegenslagen zorgt voor het zendingshuis. Even later kregen wij in het Familiehuis een rondleiding en was er gelegenheid om een souvenirtje te kopen om het huis te steunen. Ook kregen we een rondleiding in de bakkerij waar brood gebakken wordt om gratis uit te delen aan een aantal gezinnen en om het zendingshuis financieel draaiende te houden.
Peter nodigde ons uit om gezellig mee een ijsje te gaan eten een paar straten verderop en zo had het vrouwtje van het ijscokraam ineens een heel terras vol met Nederlandse klanten. Terug in de Ark was het wederom tijd om te eten en daarna was er gelegenheid om de opgedane calorietjes er weer af te lopen op de berg/vluchtheuvel. Niet iedereen was zo fanatiek *kuch* en bleven lekker binnen ‘chillen’. Daarna was het tijd om de dag te evalueren en de dag van morgen voor te bereiden en nu zit ik hier dit dagverslag te typen. Voila! dat was onze dag in Beregowo. Morgen is het tijd om echt aan de slag te gaan.

Geschreven door Simone

DSCN1633_1

DSCN1685_1

DSCN1697_1

DSCN1730_1

Advertenties

5 gedachten over “We zijn er nog steeds!

  1. Leuk verslag Simone. Bijzondere belevenissen allemaal. Een goede tijd daar en zet hem morgen op met klussen en andere activiteiten.

  2. Het zaaltje zat gelijk vol met de zeeuwse gasten zo te zien. Waren er ook nog herkenbare liederen? Gelukkig is van sommige de sportieve prestatie vastgelegd!

  3. Ha ha, de tijd, ja daar zullen jullie je nog wel vaker in vergissen. Draag gewoon 2 horloges en schrijf op wat je afspreekt! Lastig blijft het, 2 tijden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s