Zondagmorgen in Beregsasz

De laatste zondag in Beregsasz, zoals de lokale bevolking hun eigen stad noemt, zijn we met een aantal mensen naar de Baptistengemeente geweest. Deze gemeente lijkt nog het meest op de Protestantse gemeente in Nederland. Anja Graveland, van het Arendsnest, was ook aanwezig om voor ons te vertalen, zodat we de dienst goed konden volgen. De hele dienst was een belevenis. Door de kleine ruimte, ongeveer ter grootte van een flinke woonkamer, is het allemaal heel intiem en de onderlinge betrokkenheid is groot. Bij binnenkomst geven alle mannen elkaar een hand en de vrouwen geven elkaar twee kussen. De dienst begon om 9 uur, want de voorganger moest om 11 uur ook nog in een andere stad voorgaan.

We hebben vooral genoten van de prachtige melodieën, die via het volgende filmpje te bekijken zijn:

Vanmiddag gaan we naar het zigeunerkamp in Mukacheve en zullen daar ook een kerkdienst bijwonen. Dat wordt vast en zeker weer een hele andere belevenis. We gaan het meemaken!

Geschreven door Jan

Advertenties

Een gedachte over “Zondagmorgen in Beregsasz

  1. zelfs de tekst kan je niet lezen van de liederen! wel mooi gezongen. En sommige gewoonten moet je overnemen, toch? iedereen een hand of kus bij binnenkomst, het lijkt me wel wat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s