Oekraïne & ons project

Oekraïne is een land in Oost-Europa en grenst aan Rusland, Wit-Rusland, Polen, Slowakije, Hongarije, Moldavië en aan de Zwarte Zee. Oekraïne is na Rusland het grootste land van Europa. De hoofdstad van het land is Kiev.

Wij bezoeken het stadje Beregowo, vlakbij de grens met Hongarije.

Het project
Zie zelf maar hoe je aan je eten komt. Zelf maar zien hoe je de dag doorkomt. Zelf je eigen problemen oplossen. Niemand die zegt dat het verstandig is om naar school te gaan, niemand die zegt dat je op tijd thuis moet zijn voor het eten. Wel oudere straatjongeren die je aanzetten om te beginnen met roken. Die je de weg wijzen naar het café. Die je opvoeden tot een bikkel, zodat je je kunt handhaven op de straat. Vechten, schelden en grove taal horen hierbij. Dat is de situatie van de straatkinderen in Beregowo. Veel van deze kinderen vinden ’s nachts een slaapplaats bij hun aan alcohol verslaafde moeder, bij slechte vrienden of bij een moeder die prostituee is. Zij leven geen 24 uur per dag op straat, maar hebben evenmin een thuis. Voor zo’n vijftien kinderen in de leeftijd van 8 tot 16 jaar organiseert een team van Nederlanders en Oekraïners kleinschalige opvangprogramma’s. Enkele kinderen die ’s nachts geen onderdak hebben, kunnen in het kinderhuis veilig overnachten. Zij ontvangen een ontbijt en een warme maaltijd. Het doel van het programma is om deze kinderen een veilige plek te bieden, waar ze echt kind mogen zijn en gestimuleerd worden om na te denken over hun leven. Zij leren hier vaardigheden die nodig zijn om te kunnen functioneren in de maatschappij.

Dit is het project waar wij gaan helpen! Wij organiseren in Beregowo een bijbelvakantieweek voor straatkinderen. Verder steken we de handen uit de mouwen bij het helpen klussen aan een school.
De organisatie achter dit project is Oosteuropa Zending (Childrens Relief). Meer informatie over deze organisatie vindt u op deze website.

Klusproject
Gevraagd is om werkzaamheden uit te voeren en te bekostigen aan ‘School 4’ in Beregowo.

kinderen gaan naar schoolschoolplein.schoolpleinuitzicht op schoolentree gevelentree straatkant

In de lokalen laat het stuckwerk los. Om dit te camoufleren en om te voorkomen dat de inspectie de school sluit vanwege de conditie van de lokalen, worden de beschadigingen weggewerkt met stukken papier…
klas kinderen.klasklaslokaal.verkeersinstructiekindertekeningengymles in lokaalgymlesdirectricehalvloer lokaal 1vloer lokaalvloer lokaal.

Verder zijn de vloeren van verschillende lokalen, waaronder het gymlokaal in een slechte conditie.
Het is de bedoeling dat wij de wanden voorzien van een houten lambrisering tot ongeveer 120 cm en de vloeren vervangen. De benodigde materialen zullen ter plekke aangekocht worden ter ondersteuning van de lokale economie.

Schatting van het benodigde bedrag voor dit klusproject is € 4.000,=.

vloer gymlokaalgangbeschadigd stuckwerk lokaalbeschadigd stuckwerkbeschadigd stuckwerk.beschadigd stuckwerk bij raambeschadigde wanden afgeplakt met papierbetimmering zoals het moet worden

Advertenties

5 gedachten over “Oekraïne & ons project

  1. Pingback: Koninginnedagmarkt « JOP Terneuzen naar Oekraïne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s